Varför hyr- och köpfilm?

Det finns filmrättigheter som styr när filmer kommer in till prenumerationstjänster som Viaplay. Men vi vill inte att du ska vara begränsad av det. Därför erbjuder vi också hyr- och köpfilmer som du kan gå lös på hur mycket du vill. På så sätt får du snabbare tillgång till det senaste från bio eller blockbustern alla pratar om.

Så funkar det

Efter att filmer har slutat visas på bio går de att köpa och därefter hyra. Sedan kommer de flesta vanligtvis in på streamingtjänster som Viaplay.

Men eftersom vi har alltihopa hittar du många filmer som inte kommit in till Viaplays prenumerationstjänst ännu. Det finns också galet många klassiker som av rättighetsskäl inte går att behålla i prenumerationserbjudandet längre. Vi tycker det ska vara mer film till folket helt enkelt!

Skillnad på hyr- och köpfilm

  • En hyrfilm streamar eller laddar du ner så ofta du vill under 48 timmar.
  • En köpfilm äger du, men digitalt på Viaplay. Den kan du ladda ner till din mobil och surfplatta eller streama hur ofta du vill.

Alla kan hyra och köpa - även du som inte har något Viaplaypaket.

Har du fler frågor om hur det fungerar? Kontakta oss på kundservice eller skriv på Facebook här.

*Viaplay reserverar rätten att sluta stödja föråldrade format och teknologier. Du kan ladda ner eller streama en film när du vill, men enbart till en enhet som är kompatibel med och stöds av Viaplays aktuella processer och protokoll. I dagsläget stöds iOS- och Android-enheter för nedladdning.
**Du behöver inget paket på Viaplay för att kunna köpa eller hyra, men du måste registrera ett konto med kontokort.