Hassel

Baserad på Olov Svedelids ikoniska poliskaraktär är nu polisen Roland Hassel tillbaka i Viaplays nya originalserie ”Hassel”, med Ola Rapace i huvudrollen.

”Hassel” är en realistisk, nyanserad och osminkad thrillerserie i 10 avsnitt fritt baserad på den ikoniska polisen Roland Hassel som är huvudpersonen i 29 böcker av Olov Svedelid. Under säsongen följer vi Roland Hassel och hans kollegor i hans kamp mot den allt grövre brottsligheten i Stockholm.

När hans chef och mentor brutalt mördas på öppen gata dras Hassel plötsligt in i en skoningslös värld av makt, pengar och korruption – en gråzon där inget är vad det synes vara och allt verkar hänga samman. Ju närmare sanningen Hassel kommer, desto mer utsatt blir hans familj. Dock finns det en utväg för Hassel, men då tvingas han att korsa alla moraliska gränser.

Viaplays originalserie har premiär den 8 september, i hela Norden. Du kommer även kunna se den offline, helt utan internet.

Spana in den första teasern från Hassel

Serien inleds med att Roland Hassels fadersgestalt och mentor, Yngve Ruda, mördas brutalt på öppen gata. En förkrossad Hassel beslutar sig då för att driva en egen utredning under radarn och samlar sina närmaste medarbetare inom polisgruppen ”Triton” för att hitta Rudas mördare och hämnas honom.

Se den andra teasern från Hassel

Den 8 september har nya Viaplay originalet Hassel premiär över hela Norden, bara på Viaplay. Säsongspremiären öppnar med dubbelavsnitt följt av ett nytt avsnitt varje vecka.

Hassel är regisserad av Amir Chamdin och skapad av Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen som tillsammans med Björn Paqualin och Charlotte Lesche skrivit manuset.

Prova Viaplay fritt en månad!

Se så mycket serier och film du vill. Helt utan bindningstid.

Prova Viaplay