Julkalender 2016

A Viaplay Original - Premiär 1 december 2016

Det Stora Experimentet

“Det stora experimentet” är framtagen som en julkalender och är den första någonsin att exklusivt visas på en streamingtjänst.

Viaplays första barnoriginalserie är högoktanig fiktiv serie-underhållning. Som med tempo, nerv och puls appellerar till barnens naturliga nyfikenhet och lust att lära. Serien utbildar, underhåller och uppmuntrar barn att genom 24 olika experiment öka sin förståelse för olika områden som kemi, musik, matematik och många fler.

Vi får följa de två vinnarna av Nordens främsta uppfinnartävling för barn. I priset ingår ett hedersbesök hos en riktig uppfinnare: Professor Primus. Professorn är numera en misslyckad figur som inte har haft några framgångar sedan hen själv vann tävlingen för länge sedan. Professorn blir därför galen av avundsjuka på barnens kreativitet och låser in dem i sitt laboratorium.

Den stora frågan är - kommer de att hinna hem till sina familjer innan julafton? Enda vägen ut är att lösa professorns svåra experiment. Varje dag får de försöka lösa ett nytt experiment; lyckas de öppnas en dörr som förhoppningsvis leder ut till friheten.

Serien spelas in på Tekniska Museet i Stockholm dit alla experimentsugna barn kan komma på utställning och låta upptäckarlusten spira f.r.o.m. 26:e december.

Du ser "Det stora experimentet"  exklusivt den 1 december, och varje dag fram till julafton. 

Se trailer

Se trailer

Prova Viaplay fritt en månad!

Se så mycket serier och film du vill. Helt utan bindningstid.

Prova en gratismånad